Хто такий Ісус?

Головна | Хто такий Ісус?

Хто ж Він? Як Його життя, смерть і воскресіння стосуються мене?
Ісус відповів: «Я дорога, і правда, і життя. До Отця не приходить ніхто, якщо не через Мене» (Від Івана 14:6)

Багато з нас проживають життя, так і не реалізувавшись, знаходячись у постійних пошуках,  немов чистий аркуш, очікуючи, коли ж ми нарешті побачимо свою мету та ціль.

Хто такий Ісус?

Хто є найвидатнішою особистістю усіх часів? Хто є відомим лідером людства? Хто є найбільшим учителем? Хто приніс найбільше благо для людей? Хто прожив найсвятіше життя серед усіх людей на землі?

Відвідай будь-який куток земної кулі. Порозмовляй з людьми різних віросповідань. Усі ці люди обов’язково погодяться, що ніде й ніколи не було такої людини, як Ісус з Назарету.

Він є найбільш неординарною особистістю усіх часів. Ісус цілковито змінив хід історії. Навіть система літочислення свідчить про те, що близько 2000 років тому на землі жив Ісус з Назарету.

Пророцтва про прихід Ісуса Христа

За сотні років до народження Христа в Писанні були записані слова пророків Ізраїля, які передбачали Його прихід. Старий Завіт, який писався багатьма людьми протягом понад 1500 років, містить понад 300 пророцтв, що описують Його прихід. Усі ці пророцтва збулись до найменших дрібниць, в тому числі Його чудесне народження, Його безгрішне життя, численні чудеса, Його смерть і воскресіння.

Життя, яке прожив Христос, чудеса, які Він творив, Його вчення, смерть на хресті, а потім воскресіння і вознесіння на небеса – все це вказує на те, що Він був не просто людиною, а Кимось більшим. Ісус стверджував: «Я і Отець – одне», «…хто бачив Мене, бачив Отця» і «Я – дорога, правда і життя; ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене».

Його життя і благовістя призводять до змін

Поглянь на життя Ісуса Христа з Назарету і на той вплив, який Він мав на історію, і ти побачиш, що Він сам і Його вчення призводили до величезних змін в житті окремих людей і цілих народів. Всюди, де приймалось Його вчення, підносилась святість шлюбу, суспільство починало рахуватись з правами і позицією жінок, створювались школи і університети, затверджувались закони із захисту прав дітей, скасовувалось рабство та впроваджувались й інші численні зміни, направлені на благо людства.

 

Ким Ісус з Назарету є для тебе?

Як земне, так і вічне життя залежать від відповіді на це запитання.
Відділи від християнства Ісуса Христа, і від християнства нічого не залишиться. Біблійне християнство – це не просто життєва філософія, сукупність етичних норм чи виконання релігійних ритуалів. Правдиве християнство базується на живих, особистих відносинах з воскреслим живим Господом і Спасителем.

Воскреслий засновник

Ісус з Назарету був розп’ятий на хресті, похований в чужій могилі, а через три дні воскрес з мертвих. У цьому сенсі християнство унікальне.

Підстави для віри

Воскресіння Ісуса є центром християнської віри. Існує багато причин, чому дослідники вважають воскресіння незаперечним фактом:

Пророцтва
По-перше, Ісус Сам говорив про Свою смерть і воскресіння, які відбулись саме так, як Він передбачав.

Порожня могила
По-друге, воскресіння – це єдине правдиве пояснення порожньої могили, де лежав Ісус. Ретельне читання біблійної історії показує, що гріб, в який було покладено тіло Ісуса, охоронявся римськими солдатами і був запечатаний величезним каменем.

Особисті зустрічі
По-третє, після Свого воскресіння Ісус з’являвся щонайменше десять разів тим, хто знав Його раніше. Господь довів, що ці об’явлення не були галюцинаціями: Він їв і говорив зі Своїми учнями і вони торкалися Його.

Народження Церкви
По-четверте, воскресіння Ісуса з мертвих – це єдине достовірне пояснення виникнення християнської церкви. Християнська церква – найбільша з тих, які коли-небудь існували в усій світової історії.

Змінене життя
По-п’яте, воскресіння – єдине логічне пояснення змін у житті Його учнів. Вони залишили Його перед воскресінням. Після смерті Ісуса вони поховались, розгублені і сильно налякані. Вони не сподівались, що Ісус воскресне з мертвих.
Однак після Його воскресіння і П’ятидесятниці ті ж самі розгублені, розчаровані люди змінились завдяки могутній силі воскреслого Христа. В Його ім’я вони перевернули увесь світ.
Нема такої людини, яка б визнала приголомшливі докази, що свідчать про божественність і воскресіння Ісуса з Назарету, але заперечувала би, що Він – Син Божий і обіцяний Месія.

Живий Бог
Ісус Христос живий, благословляє і наповняє життя тих, хто вірить в Нього і слухається Його, в тому числі тих, хто мав колосальний вплив на історію світу.
Французький фізик і філософ Блез Паскаль говорив про потребу людини в Ісусі: «В серці кожної людини є вакуум у формі Бога, який може заповнити тільки Бог через Свого Сина Ісуса Христа».

Чи хотів би ти повірити в Ісуса Христа як свого живого Господа і Спасителя?

Як би дивовижно це не звучало – це можливо! Ісус так сильно бажає встановити з вами близькі, люблячі відносини, що вже зробив для цього все необхідне.

Вибір за тобою. Ісус сказав: «Ніхто не приходить до Отця як тільки через Мене».