Գլխավոր | Հրաշքներ | Чи ви коли-небудь плутали ягня з левом?

Духовний зір – величезний дар! Картина Agnus Dei (1635–1640) іспанського художника Франсіско де Сурбарана незмінно торкається глибини мого серця.

Я й сам не до кінця розумію, чому зв’язане мотузкою ягня, зображене на полотні, так глибоко турбує мій дух. Можливо, причина в тому, що хоча я знаю, що Ісус переміг гріх, смерть і сатану, але я відчуваю Його перемогу не постійно. Мені набагато простіше почуватися подібно до цього ягняти на картині. Він зв’язаний і залежить від милості того, хто хоче скористатися його вразливістю.

Чим більше я думаю про це, тим глибше відчуваю, що цей образ відображає те, як Бог бачить нас усіх.

Чому я так говорю?

Коли Іван отримав одкровення про Ісуса на небесах, він: «…гірко плакав, бо нікого не знайшлося гідного, хто б спромігся відкрити сувій й зазирнути в нього. Тоді один зі старійшин сказав мені: “Не треба плакати! Слухай! Лев із роду Юдиного, з коліна Давидового, переміг. Він може розгорнути сувій і зламати сім печаток”» (Одкровення 5:4-5).

А потім частина, що кожного разу змушує тремтіти мій дух, коли я читаю: «Далі я побачив Ягня, Яке стояло перед престолом поміж чотирьох живих істот і старійшин. Воно було немовби заколоте. Ягня мало сім рогів і сім очей, котрі були сімома Божими Духами, посланими в усі землі» (Одкровення 5:6).

Лев із роду Юдиного переміг, але на небесах Він як і раніше має вигляд як у заколотого Агнця!

Моя молитва сьогодні:

Господи, нехай моє сприйняття світу буде духовним. І хоча Ти – Лев, Ти завжди виглядаєш як Агнець. Нехай про мене так скажуть. Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.