Գլխավոր | Հրաշքներ | Влада завжди ненаситно бажатиме ще більше влади!

Чи ви знаєте, що є основною рисою всіх політиків (влади)? Політична влада завжди прагне розширити сфери впливу та отримати ще більше влади.

Але Ісус інший! У Нього – вся влада. І Він має силу. Але Він ніколи не використовував Свою владу та силу заради власної вигоди чи контролю над іншими людьми.

Історія Ісуса – це історія перевороту у структурі політичної сили того часу. Але Він ніколи нікого не змушує приймати Себе та (або) Його владу. Він залишає вибір за нами. Чи згодні ми на Його правління або ж ні?

Цікаво, що Ісус наражає Себе на серйозний політичний конфлікт: «Він помазав (Мене), щоб Добру Новину звіщати вбогим» (Від Луки 4:18). У цьому місті Ісус вжив грецьке слово Euangelisasthai, коріння якого складає слово «євангелізація». Це слово застосовувалося на адресу імператора Августа («августійша особа» – правитель, який має титул та владу). Написи, вигравійовані в певних місцях, свідчать: «День народження [Августа] для всього світу був початком євангелії (euangelion) про нього».

Август приносить «Euangelisasthai», тому що Август – найвища влада. Тому слова і накази Августа – «євангеліє» або «добра вість господина».

Ісус зі Своєю групою учнів розповсюджували «добру звістку» від іншого Царя. Від імені іншого Царства, яке набагато вище та більше, ніж тодішня могутня імперія Августа. Саме тому «Євангеліє Ісуса Христа» є безпосередньою загрозою «євангелії кесаря Августа»! Саме тому для послідовників Ісуса все йшло до великого конфлікту. Адже вони обрали своєю владою Ісуса, а не земного імператора!

Християни знали, що не могло бути двох панів. Але навіть якщо прийняття влади Ісуса означало для них тортури і смерть, вони були готові страждати.

Не бійтесь! Ми знаємо кінець історії! Ісус Христос панує зараз і правитиме завжди!

Моя молитва сьогодні:

Господи Ісусе, я люблю Тебе! Я погоджуюсь жити у підпорядкуванні Тобі та Твоєму Слову! Ти – Дух, Життя та Істина! Ти – «Євангеліє»! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.