Գլխավոր | Հրաշքներ | Чесність вимагає відповідальності

Кілька днів тому читав книгу Томаса Совелла. Він пише, що чесність дуже відносна у різних культурах. Совелл наводить як приклад 5-річне дослідження щодо чесності в питанні оплати штрафів за паркування, проведене в Нью-Йорку серед дипломатів ООН. Дипломати мають недоторканність від переслідування, якщо не сплачують штрафи за паркування. І, наприклад, Єгипет має 24 представників в ООН й тисячі несплачених штрафів за паркування, тоді як Канада з тією ж кількістю дипломатів в ООН не мала жодного непогашеного штрафу за паркування за той само період часу.

Коли я пишу про це, то усвідомлюю, що я теж знаходжуся під впливом своєї культури. Я згоден, що канадці молодці. Але інші люди можуть сказати, що канадці дурні – бо сплачували штрафи за паркування, коли могли б цього не робити.

Проте така пропозиція дуже показова. Рівень чесності у культурі – основний чинник у розвитку її економіки. І це цікаво! Єгипетська економіка існує понад 3500 років. Канадській економіці менше ніж 200 років, однак їхній ВВП на людину сьогодні в 4 рази вищий, ніж у Єгипті.

Пам’ятайте про те, як ізраїльтяни блукали в пустелі сорок років! Бог хотів зробити їх успішними, але вони були схильні довіряти людям та єгипетським системам!

Моя молитва сьогодні:

Господи, я буду чесним! Я братиму відповідальність за свої вчинки. Як Ізраїль, Господи: «Щоб упокоряти тебе, і щоб випробовувати тебе, щоб чинити тобі добро наостанку» (Повторення Закону 8:16). Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.