Գլխավոր | Հրաշքներ | Справедливості не буде…

Подивіться, що відбувається у світі. Хочеться кричати: «Це несправедливо!»

В Ізраїлі трагедія. Сотні тисяч загиблих в Україні. Безперечно, це несправедливо! Але Ісус попереджає в Нагірній проповіді, що несправедливість – це те, з чим ми постійно будемо зіштовхуватись. Й Ісус каже ніколи не відповідати беззаконням на несправедливість.

Справедливості не буде. Але фальсифікація (спотворення) подій життя – це наш особистий вибір.

Я пам’ятаю, як слухав лекцію, де йшлося про причини звірств за часів Гітлера. Цьому було багато чинників – політичних, економічних, але лектор підсумував корінь проблеми: «Схильність окремо взятих людей уникати відповідальності та брехати, особливо щодо аспектів власного життя».

Віктор Франкл – єврей, який дивом пережив концентраційні табори, сказав: «Причина існування нацистської Німеччини полягала в тому, що окремо взяті німці були готові спотворювати власний досвід та переживання».

Обидві цитати говорять про окремо взятих людей, які готові брехати та спотворювати факти. Все починається з мене і вас, але те, що відбувається в наших сім’ях, може поширитися і на цілі держави. Адже так легко збрехати про те, що насправді відбувається, і прикидатися, ніби все гаразд. Або просто сказати: «Я не винен», забуваючи застереження: «Хто ховає провини свої, тому не ведеться» (Приповісті 28:13).

Брати повну відповідальність за свої вчинки, не перекладаючи провину на іншого, – це означає «нести свій хрест».

Сьогодні – день для молитви: Господи, пробач наші гріхи, як ми прощаємо гріхи проти нас. Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.