Գլխավոր | Հրաշքներ | Релігійний дух вбиває «в ім’я Бога і царя»

В останні дні ми бачимо змішання влади із «духом Єзавелі». Щоб контролювати інших, використовується страх, брехня, залякування, маніпуляції та примус.

Але тепер я хочу звернути увагу на той факт, що той самий «дух Єзавелі» можна знайти і в релігійних установах тощо.

Спершу варто відзначити, що Ісус взагалі не перебував у співдружності із релігійними авторитетами. Насправді Він був агресивним щодо них і зовсім не добрим. А оскільки ми не можемо точно знати мотиви, то можемо легко помилятись у цьому питанні.

Проте, приклад того, як Ісус взаємодіяв з фарисеями: «Горе вам, книжники та фарисеї, лицеміри, що подібні до гробів побілених, які гарними зверху здаються, а всередині повні трупних кісток та всякої нечистости! Так і ви, назовні здаєтеся людям за праведних, а всередині повні лицемірства та беззаконня!» (Матвія 23:27-28).

Це прояв «духу Єзавелі» всередині релігійних інституцій. Цей дух існував за часів Іллі, як і за часів земного життя Ісуса. І він живе тут і зараз, у наш час!

Ісус страждав (потерпів) від нього. Релігійні юдейські фарисеї і первосвященик Каяфа разом із політичними авторитетами (Пілатом та Іродом) були в єдності: «Ісус має бути розіп’ятий!»

Варто навіть поверхово зазирнути в історію християнства, щоб зрозуміти, як легко релігійна церква може вбивати «в ім’я Бога та царя».

Через Христа і тільки Христа ви можете зодягнутися в нову природу, створену на образ Бога, – у справжню праведність і святість! (До єфесян 4:20-24).

Моя молитва сьогодні:

Господи, на Тебе одного я покладаюсь! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.