Գլխավոր | Հրաշքներ | Не схиляйтеся перед давніми божествами

Коли ізраїльський цар Ахав одружився з язичницею Єзавеллю, вона прийшла зі своїми богами. Це були Ваал, Ашерот та Молох – «темна трійка», про яку Бог спеціально говорив ізраїльтянам, забороняючи поклонятися їм (Левит 18:21, 1 царів 12:31, 2 царів 23:10).

Однак «Ізраїлеві сини робили зло в Господніх очах, і забули Господа, Бога свого, та й служили Ваалам та Астартам» (Суддів 3:7). Хоча вони знали, що це не правильно!

Навряд чи сьогодні ми часто чуємо імена стародавніх божеств, а тому можемо подумати, що не поклоняємося їм. Проте, якщо подивитися глибше, то видно, що боги, пов’язані з духом Єзавелі, й сьогодні вільно діють у всьому світі. У наші дні вони виявляються за допомогою сексуальної аморальності, порнографії, проституції та абортів.

Згідно з Біблією, Ваалу та Ашері (божествам родючості), а також Молоху (якому приносили в жертву дітей), поклонялися «на висотах». І лише два царі зруйнували ідольські висоти – Йосія та Єзекія. Усі інші царі Ізраїлю дозволили ідольському поклонінню тривати, поруч із поклонінням Яхве. Сьогодні ми можемо спостерігати таку само ситуацію.

Аборт і статева аморальність стали нормою, а інститут шлюбу підривається. Боже слово – і Старий, і Новий Завіт – говорить про одне: «Покине тому чоловік свого батька та матір свою, та й пристане до жінки своєї, і стануть вони одним тілом» (Буття 2:24 та Марка 10:8).

«Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Бо дорого куплені ви. Отож прославляйте Бога в тілі своєму та в дусі своєму, що Божі вони!» (1 до коринтян 6:19-20).

Ваше тіло є храмом Святого Духа. Не вклоняйтесь розпусним ідолам, але будьте святі, прославляючи Єдиного Бога!

Моя молитва сьогодні:

Господи, дай мені сили «утікати від розпусти» (1 до коринтян 6:18) завжди і скрізь! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер


Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.