Գլխավոր | Հրաշքներ | Небезпечно виставляти свої умови, відповідаючи на заклик Бога

Думаю, нам сьогодні досить складно об’єктивно уявити емоційну силу, що стоїть за словами Ісуса. Так, коли ми читаємо їх на сторінках Писання, то відчуваємо їхню могутність. Але уявіть, що б ви відчували, якби Ісус – як моральна досконалість і верховна влада – стояв перед вами й говорив особисто вам?

Мені здається, я просто розтанув би перед Ним. Саме тому цілком природно, що Симон і Андрій «зараз покинули сіті, та й пішли вслід за Ним» (Від Матвія 4:20), коли Він сказав їм: «Ідіть за Мною».

Швидкість їхньої згоди також є причиною, чому мені важко уявити інших безіменних біблійних героїв. Я говорю про людей, які теж чули Божий заклик «йди за Мною», але відповіли словами: «Дозволь мені спочатку…»

«І промовив до другого Він: Іди за Мною. А той відказав: Дозволь мені перше піти, і батька свого поховати» (Від Луки 9:59).

«Дозволь мені спочатку» – це ще одна версія сатанинської мантри «роби як хочеться».

«Дозволь мені спочатку» – це послух (Богу) на ваших особистих умовах. Або послух Йому після того, як ви спершу зробите все по-своєму. Це дух, що «послаблює народи» (Ісая 14) і також «послаблює нас»!

Нехай ставлення «дозволь мені раніше» помре сьогодні на хресті! Нехай Ісус буде для вас завжди найголовнішим!

Моя молитва сьогодні:

Господи, дозволь мені померти для себе. Твоє Слово для мене сьогодні: «Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде» (Від Луки 9:23). Дозволь мені бути старанним виконавцем цього Слова сьогодні! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.