Գլխավոր | Հրաշքներ | Любов не відповідає злом на зло

Чи були ви в ситуації, коли дії близьких вам людей були спрямовані вам на зло? На жаль, сьогодні це відбувається у сім’ях по всьому світу. Одні члени сім’ї свідомо роблять те, що, як їм відомо, завдасть шкоди іншому члену сім’ї…

Йосип міг би стати жертвою. Батько відкрито виявляв йому своє вподобання, й рідні брати ненавиділи його за це. З погляду психології, Йосипу слід було тримати свої сни в таємниці, тому що брати ненавиділи його і за них. Кульмінацією стало те, що брати вирішили позбутися Йосипа.

Комусь із них спала на думку брудна думка, а іншим сподобався цей злий намір. Вони разом погодилися посадити Йосипа в яму, але потім побачили вигоду від продажу його в рабство ізмаїльському купцю.

…Набагато пізніше – коли Бог підняв Йосипа – його брати прийшли до нього по їжу.

У відповідь – жодної помсти! Любов наповнювала серце Йосипа. Їхнього брата – того, хто мав померти від їхніх рук!

Йосип сказав ці слова:

«Ви задумували були на мене зло, та Бог задумав те на добре, щоб зробити, як вийшло сьогодні, щоб заховати при житті великий народ!» (Буття 50:20).

Порятунок багатьох сьогодні так само може залежати від того, щоб ви не бажали помсти людям, які задумали проти вас зле!

Моя молитва сьогодні:

Господи, нехай любов буде найважливішою емоцією у моєму серці. Як написано в 1 Посланні до коринтян 13:5: «Любов не думає лихого». Господи, нехай думки про відплату навіки будуть віддалені від мого серця! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.