Գլխավոր | Հրաշքներ | Любов здатна протистати імперіям, що йдуть проти істини!

По всьому світу сьогодні люди даруватимуть один одному листівки, квіти та цукерки. Адже сьогодні – День Святого Валентина, й багато хто святкуватиме любов! Однак варто згадати одну людину, яка пішла проти «закону країни», вставши на захист любові…

14 лютого близько 270 р. н.е. імператором Клавдієм II був страчений у Римі Валентин – колишній лікар, який став священником.

Правлячий імператор був жорстоким, й за його правління Римська імперія розширилася, захопивши великі території. Історія свідчить, що битви були настільки інтенсивні та криваві, що воїнів не вистачало. Та Клавдій вважав, що чоловіки не хочуть воювати через прихильність до своїх дружин та дітей, і, аби наповнити своє військо, видав указ, що забороняв шлюби.

Однак, священик Валентин знав, що істина – це «шанувати шлюб і зберігають вірність своєму подружжю» (До євреїв 13:4). Попри імператорський указ, він таємно вінчав закохані пари. Він захищав те, що було для нього істиною, й загинув за це.

…Який урок ми можемо отримати для себе з цієї історії?

  • Спитайте себе: наскільки сильна ваша любов до істини?
  • Чи здатні ми йти проти величезної «імперії» та її указів, що нападають на істину?

Моя молитва сьогодні:

Господи, допоможи мені мати любов і втілювати її в діях – незалежно від часу чи культури, в якій я живу. Господи, допоможи мені дотримуватися шлюбного завіту, тому що Ти – його автор, і Ти краще знаєш, якими ми були створені і наскільки потребуємо сім’ї. В Ім’я Ісуса, амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.