Գլխավոր | Հրաշքներ | Збережіть до кінця сміливість і надію, якою хвалитеся!

Про «духа Єзавелі» є ще один момент, який важливо зрозуміти. Це те, як він любить створювати залежність від влади.

Влада має ненаситне бажання створювати залежність від себе. Уявіть 450 пророків Ваалових та 400 пророків Астарти, «котрі щодня їдять за столом Єзавелі» (1 царів 18:19). Коли вони погодилися їсти за цим столом, вони пішли легким шляхом безвідповідальності.

Якось я спілкувався з близьким другом, який став держслужбовцем в адміністрації президента. Відразу після призначення йому почали дзвонити інші державні службовці із сусідніх країн із дивними розмовами. Запрошували на зустрічі, на які якби він пішов, то міг отримати автомобіль, квартиру, відпустку тощо. Ці спокуси часто надто великі, щоб чинити їм опір, проте, як тільки ви «поїли» за цим «столом», все ускладнюється. Ви приєдналися до групи, яка насолоджується спокусливим плодом корупції.

Пророки, які «їли за столом Єзавелі», були у вищих ешелонах влади. Їм це подобалося. І оскільки їм це подобалося, вони втратили власний голос.

Коли перед усім народом, включно з усіма цими пророками, стояв Ілля, він запитав: «Чи довго ви будете скакати на двох галузках? Якщо Господь Бог, ідіть за Ним, а якщо Ваал, ідіть за ним! Та не відповів йому народ ані слова» (1 царів 18:20-21).

Не мовчіть! Ісус Христос – Господь! А це означає, що Ісус вищий за будь-яку владу, всякий уряд, всяке начальство і будь-яку силу!

Моя молитва сьогодні:

Господи, прошу Тебе, дай мені очі, щоб бачити. Відкрий мені розуміння, що я – оселя Святого Духа! Дякую Тобі за цей вірш: «Христос же, як Син, у Його домі. А дім Його ми, коли тільки відвагу й похвалу надії додержимо певними аж до кінця» (До євреїв 3:6). На Тебе покладаюсь! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.