Գլխավոր | Հրաշքներ | Жадібність – це корінь усіх воєн!

Мало кому сподобається, щоб його серце згоряло від жадібних бажань, що розпалюють війну та чвари. Але саме їх апостол Яків називає як «легку для розуміння» причину воєн: «Звідки війни та свари між вами? Чи не звідси, від ваших пожадливостей, які в ваших членах воюють? Бажаєте ви та й не маєте, убиваєте й заздрите та досягнути не можете, сваритеся та воюєте та не маєте, бо не прохаєте» (Якова 4:1-2).

Цього ранку я просив у Господа розуміння війни, що відбувається в Ізраїлі. Після цього мені згадалось 10 заповідей. Тоді я почав розуміти: якщо їх розташувати у зворотному порядку, вони чудово описують кроки до спокуси і те, як поступово розвиваються воєнні дії.

Перший крок до початку війни – це заповідь №10: бажання. Ми (я, наше суспільство, наша держава) хочемо те, чого не маємо. Ми всі до цього схильні, але чи зізнаємось у тому, що бажаємо чужого?

Наступне – починаємо брехати (заповідь №9). Вигадуємо причини, щоби виправдати свої войовничі дії.

Далі – крадіжка. Присвоєння територій чи матеріальних предметів (заповідь №8).

За ним – відбувається перелюб (заповідь №7). Майже кожна війна супроводжується сексуальним насильством.

Потім – вбивство (заповідь №6)…

Але Яків говорить і про шлях до миру!

Підкоріться Богу! Протистаньте дияволу. Наближайтесь до Бога. Очистить свої руки. Очистить свої серця. Ридайте. Упокорюйтесь. Не говоріть один про одного зле!

Моя молитва сьогодні:

Господи, дозволь мені йти до миру і робити точно те, як наставляє Яків. Твої заповіді – насолода для мене! Бережи мене від жадібного серця! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.