Գլխավոր | Հրաշքներ | Дотримуючись однієї заповіді, поважайте й інші

У 21 розділі 1 Царів описана історія про те, як «дух Єзавелі» занапастив Навота, бо той відмовився продати цареві Ахаву виноградник, що належав його роду. Єзавель – дружина Ахава – змусила лідерів народу обмовити Навота, і його побили камінням…

Коли градоначальники повідомили Єзавелі, що Навот мертвий, вона йде до чоловіка: «Йди і візьми те, що хотів!»

Важко зрозуміти, що в той момент відчув цар Ахав – чи був він схвильованим чи здивованим? У Біблії говориться, що цар одразу пішов до виноградника, щоб заволодіти бажаним… У цій історії все зло.

Що Господь схвалює у 8-й заповіді – «не вкради»? Він хоче, щоб люди шанували приватну власність. У 6-й заповіді («не вбивай») Він захищає право на життя.

Автор цієї історії дає нам дивний висновок: «Бо ще не було такого, як Ахав, що запродався чинити зло в Господніх очах, що його намовила жінка його Єзавель» (1 царів 21:25).

Царі, королі, президенти, прем’єр-міністри чи будь-які лідери будь-якої нації легко можуть стати жертвою «духу Єзавелі», спокусившись владою.

Брехня, маніпуляція, пропаганда, дезінформація, злі закони та укази, несправедливі ув’язнення, вбивства ворогів, присвоєння чужого майна, розпалювання народного гніву на основі хибних звинувачень… Це лише невелика ілюстрація, як «дух Єзавелі» діє через людей, що мають владу та вплив.

Але цікаво, що трапилося далі. Дії Ахава привертають увагу Бога. І Бог посилає Свого пророка Іллю до царя Ахава якраз у той момент, коли Ахав вимагав собі майно Навала!

«Ти вбив, а тепер хочеш посісти?» (1 Царів 21:19).

Тобто, Бог вважає царя Ахава відповідальним за смерть Навала, хоча той прямо нічого не робив. Щоб цар Ахав міг отримати те, що йому захотілося, план Єзавелі привів у дію владу верхівки держави. Він полягав у тому, щоб хибно звинуватити Навота, підбурюючи інших до вбивства.

Як написано у посланні Якова: «Бажаєте ви та й не маєте, убиваєте й заздрите та досягнути не можете, сваритеся та воюєте та не маєте, бо не прохаєте» (Якова 4:2).

Моя молитва сьогодні:

Господи, я відкриваю свої бажання перед Тобою. Я задовольнятимуся тим, що в мене є. Це справжній мир. В Ім’я Ісуса, амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.