Գլխավոր | Հրաշքներ | Він – наш мир, а Його слова – дух і життя

Перечитуючи події, пов’язані з розп’яттям і стражданнями Христа, я натрапив на чудову алегорію. Коли Іван Хреститель побачив Ісуса, він сказав: «Оце Агнець Божий, що на Себе гріх світу бере!» (Від Івана 1:29).

Але після хрещення Іван засвідчив: «Бачив я Духа, що сходив, як голуб, із неба, та зоставався на Ньому» (Від Івана 1:32).

В історії про Ноя перший голуб, якого випустили з ковчега, прилетів назад, бо не знайшов місце для відпочинку. Другий голуб приніс оливкову гілку. Третій голуб відлетів і не повернувся.

Це сталося після повного занурення землі під воду та знищення на ній всього живого. Перший голуб зміг засвідчити відсутність життя. Другий голуб приніс доказ, що мир і життя повернулися на землю – гілка олійного дерева символізувала мир людству з того часу історії. Третій голуб так і не прилетів назад, але ми бачимо його повернення у Новому Завіті: голуб опускається на Ісуса, «Пасхального Агнця», Який взяв на Себе гріх світу. І подібно до оливкової гілки в дзьобі голуба, в Його устах «слова миру і життя». Його слова «дух і життя» (Від Івана 6:63). І Він Той, Хто сказав: «Зоставляю вам мир, мир Свій вам даю! Я даю вам не так, як дає світ. Серце ваше нехай не тривожиться, ані не лякається!» (Від Івана 14:27).

Ісус – ваш мир!

Моя молитва сьогодні:

Господи, я потребую Твого миру! Дякую, що Ти прийшов як мій «Пасхальний Агнець»! Нехай «голуб» Святого Духа опуститься на мене сьогодні, щоб у моїх устах завжди були слова «миру та життя»! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.