Գլխավոր | Հրաշքներ | Ви чули, що Бог – це палаючий вогонь?

Це один із найменш відомих описів Бога. Проте коли ми усвідомлюємо, що саме стоїть за цією характеристикою Господа, то отримуємо одкровення про те, що Бог бажає для кожного з нас.

«Бог – палаючий вогонь». Що це означає?

Вогонь прекрасний, коли він у правильному місці. Одна з моїх улюблених миттєвостей протягом зимового вечора – це коли я з чашкою кави сиджу біля каміна, у якому потріскує полумʼя. Проте бувають пожежі, що дуже складно загасити. Вогонь виходить з-під контролю та жахає силою та люттю. Ніщо живе не встоїть на шляху стихії!

Про те, що «Бог – палаючий вогонь», написано в Посланні до євреїв. У контексті можна прочитати вірш, який я наводив вам нещодавно, коли писав про Божий голос.

«Глядіть, не відвертайтеся від того, хто промовляє» (До євреїв 12:25).

І далі ми читаємо: «Отож ми, що приймаємо царство непохитне, нехай маємо благодать, що нею приємно служитимемо Богові з побожністю й зо страхом. Бо наш Бог то палючий огонь!» (До євреїв 12:28-29).

Коли ми у своє життя пускаємо Господа як «вогонь палаючий», Він очищає нас – «ніби вогнем» – щоб поглинути усе, що треба знищити, і залишити усе, що непохитне! Подібно до очищення срібла та золота, як описано в Йова 23:10.

«Але ж насправді знає Він, який я!» Давайте разом з Йовом скажемо: «Якби мене Він випробував і побачив, що вийшов чистим я, мов золото найвищого ґатунку!»

Моя молитва сьогодні:

Господи, дякую за Твій план для мене! Дякую, що він включає винищення всього, що потрібно знищити. Господи, коли Ти випробовуєш мене, покажи мені, що Ти – вогонь палаючий, що ретельно очищає мене! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.