Գլխավոր | Հրաշքներ | Будьте обережні – «дух Єзавелі» грає на емоціях

Учора я писав вам про те, що дух Єзавелі є причиною трагічних подій, що відбуваються зараз по всьому світу. Одна історія з 1 Царів (21 розділ) допоможе зрозуміти, як «дух Єзавелі» діє у владі.

Навот (Нафусей) був знатною людиною у своєму народі. Його рід володів виноградником, що був поруч із палацом ізраїльського царя Ахава. Однак, Ахав захотів цей виноградник собі й попросив Навота продати йому землю. Той відмовився: «Заборонено мені від Господа, щоб я дав тобі спадщину моїх батьків» (1 царів 21:3). Почувши відмову, Ахав так сильно розлютився, що втратив апетит. Коли Єзавель (дружина Ахава) дізналася причину його люті, то сказала: «Отепер ти зробишся царем над Ізраїлем. Устань, поїж хліба, і нехай буде веселе твоє серце. А виноградника їзреелянина Навота дам тобі я» (1 царів 21:7).

Підступний план Єзавелі полягав у брехні та маніпуляції, вона використовувала владу та вплив. Від імені свого чоловіка царя Ахава вона розсилає листи міським лідерам із наказом публічно обмовити Навота. Лідерам було наказано зібратися і запросити Навота як почесного члена громади, а у потрібний момент два лжесвідки виступили перед усіма людьми та сказали, що Навот «образив Бога і царя».

Лідери вчинили так, як їм наказали, негідники зробили так, як їм наказали лідери. Цього вчинку стало достатньо для того, щоб у народі спалахнуло обурення. У результаті Навот був побитий камінням до смерті.

Спостерігаючи за сучасними урядами у різних країнах світу, можна побачити, як вони так само вправно використовують «дух Єзавелі». Не дбаючи про життя громадян своїх країн, вони маніпулюють їхніми емоціями, бажаючи, щоб люди служили їм та їхнім амбіціям.

Ящо ви належите Ісусу, то Він каже вам таке: «Ось Я владу вам дав наступати на змій та скорпіонів, і на всю силу ворожу, і ніщо вам не зашкодить» (Луки 10:19).

Моя молитва сьогодні:

Господи, Ти мій Господь! Розплющ мені очі, щоб я міг бачити правду навколо себе! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.