Գլխավոր | Հրաշքներ | Боже Слово «рема» допоможе зрозуміти навіть війну!

Щоб зрозуміти війну, що вирує в Україні, візьміть… меч Духа, який є Словом Божим!

Я згадував про це вже багато разів, але знову хочу звернути вашу увагу на переклад із грецького поняття «слово». Ми використовуємо лише одне слово («слово»), але в грецькій мові їх два: «логос» та «рема». Якщо дуже коротко, то «логос» – це «слово Бога» (мається на увазі: «слово», «розум», «закон», «задум», «поняття», «судження», «сенс» і т.ін.) . «Рема» – це «слово Бога», передане людині.

Іншими словами, «рема» – це богонатхненне враження, що прийшло у ваше єство. Зазвичай воно з’являється в наслідок написаного чи усного Слова (Божого), яке «говорить» з вами. Ви відчуваєте його як свідчення у своєму дусі, що дає вам глибоку внутрішню впевненість і ясність, що це Бог спілкується з вами просто зараз. І це те, про що Павло писав у Посланні до ефесян:

«Візьміть і шолома спасіння, і меча духовного, який є Слово Боже!» (До єфесян 6:17).

Якщо повернутися до практичного застосування, то в Книзі Приповістей говориться:

«Оцих шість ненавидить Господь, а ці сім то гидота душі Його: очі пишні, брехливий язик, і руки, що кров неповинну ллють, серце, що плекає злочинні думки, ноги, що сквапно біжать на лихе, свідок брехливий, що брехні роздмухує, і хто розсіває сварки між братів!» (Приповісті 6:16-19).

Коли ви читали цей уривок, Дух Божий говорив вам через враження, відкриваючи істину в реальному часі. Його Слово-логос дає розуміння, тому що тепер це стало Його Словом-Рема!

Саме так ви отримуєте Божу проникливість і відкриваєте сенс для себе. Але також завдяки цьому уривку ви безпосередньо набуваєте ясності й у розумінні складного питання війни в Україні – тому що уряди потрапляють до тих самих пасток, що описані у Слові. І Бог ненавидить це!

Дорожіть Його Словом «рема»! Воно – «дух та життя» для вас! (Івана 6:63).

Моя молитва сьогодні:

Господи, я люблю Твоє Слово «рема»! Воно – мій хліб насущний! (Матвія 4:4). Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.