Գլխավոր | Հրաշքներ | Ближній – це той, хто потребує допомоги, перебуваючи поруч з вами

Неможливо допомогти усім нужденним! Це правда. Однак притча Ісуса про милосердного самарянина вказує на те, що ваш ближній – це людина, яка потребує допомоги, перебуваючи поруч із вами.

Мати Терезу пам’ятають завдяки її життю, милосердю і словам, що надихнули багатьох на милосердя. Ось кілька її цитат:

  • «Не всі ми можемо робити великі справи, але усі здатні робити маленькі вчинки з величезною любов’ю».
  • «Якщо ви судите людей, у вас не залишається часу на любов до них».
  • «Ніколи не переймайтеся цифрами. Допомагайте одній людині за один раз й завжди починайте з тих, хто ближче».
  • «Ми надто впевнені, що наші вчинки – лише крапля в морі. Але якби цієї краплі не було, морю б чогось бракувало».
  • «Любов починається у наших домах, і питання не в тому, скільки ми робимо, а в тому, скільки любові докладаємо до того, що робимо».

Говорячи про бідних і нужденних у Калькутті, Мати Тереза сказала: «Кожен із них – замаскований Ісус».

Ісус сказав: «Оце Моя заповідь, щоб любили один одного ви, як Я вас полюбив! Ніхто більшої любови не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх. Ви друзі Мої, якщо чините все, що Я вам заповідую» (Від Івана 15:12-14).

Будьте другом Ісуса!

Моя молитва сьогодні:

Господи, дозволь мені любити за всіх часів. Господи, дозволь мені бачити Тебе «замаскованим» у кожній людині поряд зі мною. Господи, нехай люди про мене судять відповідно до моєї любові до них! Амінь!

Дякую за те, що ви є! Ви – справжнє диво!

Стів Вебер

Бог хоче змінити ваше життя

Отримуйте підбадьорення щодня!



*Підписуючись, ви погоджуєтеся з умовами та положеннями про конфіденційність Jesus.net.