“Додатки” в твоєму розумі

Головна | Blog | “Додатки” в твоєму розумі

Якщо ти часто користуєшся смартфоном і не маєш звички закривати кожну програму одразу після її використання, то зрештою виявиться, що у тебе одночасно відкриті десятки додатків. Це виснажує твій акумулятор і твій телефон може працювати значно повільніше.

В якомусь сенсі це трохи схоже на наш мозок: іноді в нашому розумі снує занадто багато думок одночасно. В таких ситуаціях нам нелегко залишатися зосередженими.

Часто ми отримуємо декілька повідомлень на хвилину, не враховуючи електронних листів, які щодня заповнюють наші поштові скриньки. Всі вони потребують нашої уваги, а ми тим часом в розгубленості навіть не знаємо, з чого почати… Статистика стверджує, що ніколи раніше така велика кількість населення не переживала розладів пов’язаних з дефіцитом уваги.

Чим більше я пізнаю Слово Боже, тим більше мене вражає його безмірна актуальність для сучасного світу. Ось що говорить Бог до Ісуса Навина стосовно Свого Слова:

“Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі” (Ісуса Навина 1:8).

“Роздумувати” – це повеління може здатися занадто важким для нас, особливо тоді, коли наші думки рухаються зі швидкістю тисячі кілометрів на годину!

Сьогодні я хочу заохотити тебе випробувати практику мовчання. Світ навколо нас кричить, вимагаючи уваги до себе. Ми вже давно перенаситилися найрізноманітнішими картинами та звуками. Бог запрошує нас знову відкрити для себе це дивовижне переживання – мовчати перед Ним. Мовчати для того, щоб знову знайти спокій. Мовчати, щоб знову почути, як Він ніжно говорить про те, наскільки сильно любить нас.

Святий Дух бажає так багато розповісти тобі… Чи зможеш ти закрити всі “додатки” в своєму розумі, щоб зосередитися і сповна прийняти Його Слово?