Який ключ до справжнього щастя?

Головна | Blog | Який ключ до справжнього щастя?

Один з найбільших уроків, який я для себе винесла – це те, що ти не можеш одночасно бути егоїстичним і щасливим. Завдяки власному досвіду я знаю, що це правда, але важливішим є те, що Біблія каже про ставлення до «самого себе».
Наприклад, любов не є егоїстичною. У розширеному перекладі Біблії 1 Коринтян 13:5 говориться:

«[Божа любов у нас] не поводиться нечемно, не шукає тільки свого…».

У 1 Коринтян 15:31 апостол Павло сказав:

«Я щодень умираю [я зустрічаюсь обличчям зі смертю щодень і вмираю для себе]»,

що означає в основному, що він не був егоїстичним, а навпаки був сфокусованим на тому, що Бог закликав його робити зі своїм життям.

Є також місця у Писанні, котрі вчать нас про важливість самоконтролю. У Посланні до Галатів 5:23 самоконтроль називається одним з плодів Духа і в 2 Тимофія 1:7 говориться, що у Христі є дух «сили і любові, і спокою, і рівноваги, і дисципліни, і самоконтролю». Якщо ти прожив чималий шмат життя, то розумієш, що для того, щоб не бути егоїстичним, потрібно мати багато самоконтролю, оскільки ми всі народжені з людською природою, суть якої егоїстична. Поглянь, як поводять себе немовлята, вони зациклені лише на тому, що їм потрібно, і зазвичай плачуть, якщо щось йде не так, як вони хочуть.

На щастя, ми помираємо для гріха, коли починаємо нове життя у Христі. Римлян 6:11:

«Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога [живих в незломленому спілкуванні] в Христі Ісусі, Господі нашім».

Хоча й ми померли для гріха, але гріх не помер. Тому ми повинні постійно, знову і знову приймати рішення вибирати цілеспрямовано робити правильні речі. І у нас є те, що потрібно, у Христі, щоб робити те, що правильно – подобається нам це чи ні.

Відкрий своє справжнє призначення

Як християни, ми призначені, щоб уподібнюватись до Ісуса Христа (див. Римлян 8:29). Ісус – найбільший приклад того, як потрібно любити інших і не жити егоїстичним життям. 1-е Івана 3:16 говорить:

«Ми з того пізнали любов, що душу Свою [Своє життя] Він поклав був за нас. І ми мусимо класти душі за братів!» (1 Івана 3:16).

Це місце Писання показує, що Ісус дав нам усе, проявивши до нас Свою любов. І ми повинні слідувати Його прикладу.

Правда, любити інших не завжди просто, і це завжди нам чогось вартує: часу, грошей, зручностей і т. д. Але через наші стосунки з Ним ми можемо знайти силу і здатність любити інших, навіть коли здається, що це може вартувати більше, ніж ми можемо дати. Бог вірний у тому, щоб дарувати нам Його любов, благодать і мудрість для досягнення інших і для того, щоб ми ставали благословенням для інших. І коли ми робимо це, то отримуємо більше радості і миру, ніж мали до цього.

І важливо розуміти, що Бог не очікує від тебе в цьому таких крайнощів, щоб ти нехтував собою. Нам потрібно використати мудрість, щоб ми були емоційно, розумово і фізично здоровими, тоді, коли допомагаємо іншим. Слідуючи прикладу Ісуса, пам’ятай, що пріоритетом номер один для тебе повинні бути стосунки з Богом, а також виконання того, що Він вкладає у твоє серце.

Правильний спосіб мислення

Світ наповнений самотніми, зраненими людьми, котрі прагнуть Божої любові і надії, котрі можна знайти лише в Ісусі. Я хочу закликати тебе позбутися від думок, на зразок: «А як же я?» і замість цього молитись: «Боже, покажи мені когось, хто потребує благословення. Покажи мені когось, кому я можу допомогти».
Ми всі повинні зростати в своїх стосунках з Богом, і навчитись досягати інших – важлива частина цього процесу. Егоїстичність і постійні спроби задовільнити свої потреби ставить тебе в позицію слабкості. Але чим більше ти довіряєш Богу в тому, що Він задовільнить твої потреби, тим сильніше ти відчуватимеш свободу для того, щоб допомагати іншим…і тим щасливішими ви будете.
Я була зацикленою на собі і хотіла, щоб усе було саме так, як я того хотіла. Я була нещасною!
Але зараз я щасливіша, ніж будь-коли, тому що я не проводжу весь свій час, думаючи про те, що я хочу, що я думаю і як я почуваюсь. Істина у тому, що ти не можеш бути щасливою, коли у центрі твого життя – ти!

Уяви собі, наскільки б змінився світ, якби кожен день усі робили хоча б одну хорошу річ, щоб допомогти комусь. Це може бути настільки легко – подарувати комусь посмішку. Робити компліменти, щось віддавати, приділяти час, щоб вислухати, відчинити комусь двері, пропустити когось у черзі в магазині…список може продовжуватись і продовжуватись.
Постав собі за правило: на постійній основі робити щось для людей навколо тебе, підбадьорюючи і задовольняючи їхні потреби.

Повір, ти відкриєш для себе, що служити Богові через любов до інших – це найкраще і найпрекрасніше, що ти можеш зробити!

Автор: Джойс Майер / charismamag.com
Переклад: Виктория Ширченко для ieshua.org

Наступний крок »

Більше про Бога та Ісуса »