Сила, що здатна нас змінювати

Головна | Blog | Сила, що здатна нас змінювати

Сила, що здатна нас змінювати
Чи справляв на когось враження твій спокій і мир? Твоя любов? Радість? Чи не заздрили люди твоїй стриманості?

Чи ніколи не молився ти, щоб Бог наповнив тебе Духом так, аби люди розуміли, що такі зміни можуть відбуватися тільки завдяки Святому Духу?

Коли ми сповняємося справжнім миром і надією, люди помічають в нас щось нове. Тільки Святий Дух дає нам і те, і інше: мир (Римлян 14:17) та надію (15:13).

Моїх проблем забагато для Тебе …

Думаю, всі ми можемо погодитися, що життя «за власною гріховною плоттю» – це не те, що задумано для нас як для Божих дітей.

Але ми все одно часто обираємо приймати життєві труднощі та обставини у той самий спосіб, що й ті люди, які не мають Святого Духа. Ми переживаємо, стараємося та журимося так само, як і невіруючі.

Самотня дівчина в пасмурний день на березі океану

Хоча ми є такими ж людьми, як і всі інші навколо нас, правдою є і те, що ми є людьми, в яких перебуває Святий Дух. Але свідомо чи ні, ми все одно продовжуємо говорити Богові: «Я знаю, що Ти підняв Христа із мертвих; але справа в тому, що моїх проблем забагато для Тебе і мені потрібно розібратися з ними самому».

Сила Божа

Навіть у нашому щоденному житті ми часто схожі на Ваалових пророків із 1 книги Царів, розділу 18 більше, ніж пророка Іллю, пророка Божого. Якщо ти не пригадуєш цієї історії, тоді тобі вартує зупинитися і прочитати цей біблійний розділ. Бо інакше ти не зрозумієш того, про що я писатиму в наступних абзацах.

Пророки Ваала мали гучне, запальне зібрання поклоніння, яке тривало від ранку до вечора.

Коли вони завершили, то мали гарний час спілкування (думаю, ви цілком можете так його назвати). Але «не було ані голосу, ані відповіді» (18:29). Після всього цього став молитися Ілля. Бог почув його молитву, і на його жертву з неба зійшов вогонь.

Моя улюблена частина цієї історії та, коли все закінчується і пророки Ваалові кажуть: «Господь, Він Бог, Господь, Він Бог!» (1 Царів 18:39) Вони не говорили: «Ілля – чудовий промовець» чи «Ілля таки знає як зв’язатися із Богом!»

Вони були приголомшені Богом. Вони трепетали перед Його силою. Вони знали, що те, що вони відчули, не було маніпуляціями Іллі. Вони відчули справжню силу Божу.

Він бажає зробити значно більше, ніж просто трошки «допомогти».

Ми метаємось у нестямі, намагаючись залагодити свої проблеми, не маючи часу зупинитись надовго, аби попросити про допомогу Всемогутнього Бога. Бо ж як діти Божі, ми не покликані покладатися на ідолів чи самих себе. Ми створені бути такими, як Ілля, який не сумнівався у тому, що Бог покаже Своє лице того пам’ятного дня. Він молився і просив про допомогу, і Бог послав вогонь із неба у відповідь.

Можливо, тобі потрібен не вогонь із неба, а мир. Можливо, ти потребуєш мудрості, щоб зрозуміти, яке рішення прийняти. Чи сміливості, щоб вчинити правильно, навіть якщо ти ризикуєш втратити роботу. Або тобі потрібна любов, бо ти почуваєшся самотнім. Або хочеш зустріти людей із схожими на твої поглядами, які б ішли з тобою поруч цією дорогою та підтримували тебе. Якою б не була твоя потреба, справа в тому, що Бог знає про тебе і твої обставини, і знає, що тобі дійсно потрібно. Він здатен дати тобі потрібні речі, потрібних людей і потрібні обставини у твоєму житті.

Але Бог не схильний примушувати. І хоча Він бажає, щоб Його діти пізнали мир та любов і мали мудрість, я помітив, що досить часто Він чекає, поки ми попросимо.

Він бажає зробити значно більше, ніж просто трошки «допомогти». Він хоче повністю перемінити нас. Він хоче створити в нас лагідне серце і запалити його силою та сміливістю, щоб люди знали, що відбулось дещо надприродне, що наше життя змінилось так само дивовижно, як колись у давнину із неба зійшов вогонь.

Він хоче наповнити нас Своєю мудрістю, тому що Він є «Дух мудрості та відкриття» (Ефесян 1:17; див. також Ісая 11:2).  Дух Святий хоч і працює в нас, щоб зробити нас більше схожими на Христа, Він одночасно проявляє терпіння. Ця робота не буде завершена, допоки в повній мірі не настане Його Царство, але це не стримує Його, аби працювати і діяти зараз.

Френсіс Чан, уривок з книги «Forgotten God»
Переклад для proBoga.in.ua: Ірина Матвіїв

Наступний крок »

Більше про Бога та Ісуса »