Народження церкви

Головна | Blog | Народження церкви

Існування християнської церкви впродовж століть і аж до нашого часу є чимось надзвичайним. Чому послідовники Ісуса продовжували вірити Його словам й після розп’яття?

Припустимо, що історія про арешт та розп’яття Ісуса – єврея, який жив близько 2000 років тому на Близькому Сході, справді відбулася. Я думаю, що багато людей можуть погодитися з цим… Що ви думаєте про це? Це дивовижна історія, чи не так? Любов, яка веде до смерті. Ми спостерігали це й раніше. Ми бачили людей, які зносили катування, прирікаючи себе на смерть. Мученики, які жертвували життям заради своїх переконань.

Припустимо, що й розповідь про воскресіння Ісуса також є правдою… Так, пожертвувати своїм життям – це надзвичайний вчинок, проте смерть Ісуса на хресті – це не єдина жертва, яка відбулася в історії. Але воскресіння… Таке трапляється нечасто. Будьмо відвертими, це унікальна історія.

ВІРА У ВОСКРЕСІННЯ ІСУСА

Тепер ви повинні зрозуміти, що віра у воскресіння Ісуса має вирішальне значення для існування християнської віри.

“Віра у воскресіння – це абсолютний наріжний камінь християнської віри, і коли її прибрати, все неминуче зруйнується”. ~ H.P. Ліддон

Якщо ми віримо, що лише вірність своїм поглядам чи, скажімо, любов повела Ісуса на смерть, тоді християнська віра перетворюється на переконання, яке звучить приблизно так: ви бачили, що зробив Ісус. Тепер ви зробіть все можливе, щоб слідувати його прикладу. Але віра перших християн мала іншу основу. Вони були переконані, що Ісус помер і воскрес із мертвих.

СМЕРТЬ ЛІДЕРА

Ви також можете повірити в живого Ісуса. Не тому, що це зворушлива історія, а просто тому, що так зробили християни першого століття. Вони не сумнівалися в тому, що Ісус живий. Не важливо як це трапилося, важливим було те, що Ісус – живий і смерть не змогла здолати Його.

Без воскресіння Ісуса виникнення та подальше існування церкви було б неможливим! У біблійні часи траплялося багато повстань, існувало багато угрупувань, але їхній рух завжди зупинявся зі смертю вождя. Проте, зовсім по-іншому трапилося з рухом, яким розпочав Ісус. Його послідовники не шукали іншого лідера. Ним завжди був і залишатиметься Ісус. Він був їхнім Господом та основою їхньої  віри.

УВЕСЬ СВІТ

Протягом століть християнська віра поширювалася на терени усього світу . Від самого зародження християнства апостоли вирушили до Африки, Азії та Європи. Таким чином, сьогодні в будь-якій країні можна знайти християнську церкву. Послідовники Ісуса не завжди схожі один на одного. Але існує річ, яка їх пов’язує – це переконання, що Ісус є Господом.

СТІЛЬКИ РІЗНИХ ВІДТІНКІВ

Кредо віри стверджує, що ми віримо в одну церкву. Ця єдність не полягає у схожій церковній культурі, музиці, одязі чи обрядах. Вона полягає у вірі в Єдиного Спасителя світу – Ісуса Христа. Погляньте скільки різних видів християнських церков існує в цілому світі.