Як слідувати за Ісусом?

Головна | Blog | Як слідувати за Ісусом?

Християнська віра не лише впливає на твій спосіб мислення. Вона стосується кожного аспекту твого повсякденного життя. Багато разів Ісус пропонував  людям слідувати за Ним. Він зазначав, що це буде нелегко, закликаючи взяти свій хрест і йти за Ним. Але поряд з цим Ісус пообіцяв, що буде завжди поряд і не залишить тебе на самоті в темряві.

Отже, як стати послідовником Ісуса? Дуже просто – наслідуючи Його. Ми багато знаємо про вчення та життя Ісуса завдяки історіям записаним на сторінках Біблії.

Навіть якщо ти не дуже знайомий з цими історіями, ти, мабуть, впізнаєш основне послання, яке проповідував та втілював у життя Ісус. Воно фокусується на таких прекрасних і простих словах, як «любов», «прощення», «смирення», «гостинність», «справедливість» та «вдячність». Дивовижним є те, що ці слова досить легко зрозуміти, але дуже важко втілювати в нашому повсякденному житті. Любов – це, на перший погляд, таке просте слово, яке ми так часто використовуємо. Але значно складніше намагатися слідувати за Ісусом і любити так, як любив Він. Його життя, врешті-решт, закінчилося фатально: Його жорстоко вбили тільки через те, що Він любив і був іншим.

Слідування за Ісусом не гарантує життя позбавленого проблем. Це запрошення жити по-іншому і бачити інакше.

РАДІСТЬ І СЛЬОЗИ

Існує історія про двох грецьких філософів. Один з них виходить вранці зі свого будинку і починає нестримно сміятися, адже наш світ є настільки комічним. Інший ж, вийшовши зі свого дому, зайнявся гірким плачем, бо життя сповненне скорботи та трагедій. Саме таким є наш світ: він – комічний і ти можеш посміятися з цього приводу, але в той же час існує стільки причин для того, щоб плакати. В цьому полягає вся суть життя, чи не так?

Не було винятком і життя Ісуса. У розповідях про Нього ми помічаємо і сльози, і радість.

ЩОСЬ АБСОЛЮТНО НОВЕ

Ісус не був жартівником, але Він був сповненим радості, адже завдяки Йому починалось щось абсолютно нове! Він назвав це Царством, новою реальністю. Поряд з тим, Ісус також плакав. Але Він плакав не через те, що все втрачено. Він страждав разом із світом, який Він так сильно любив, страждав через біль та несправедливість, яку переживає людство.

Послідовники Ісуса вірять, що через Свої сльози і страждання Він приймав сльози і біль світу, переживаючи їх як Свої власні.

Християни вірять, що Ісус помер, але Він воскрес із мертвих. Тут, у цій таємниці жорстокої смерті Ісуса та Його воскресіння, народжується новий світ, сповнений надії, що врешті решт все буде добре.

БОГ ЛЮБИТЬ КОЖНОГО

Християнська віра обертається навколо історії Ісуса. В Ісусі ми бачимо приклад дивовижної любові, яку Бог має до світу. Бог любить усіх людей і прагне, щоб кожен пізнав Його любов і відповів на неї. Ця любов змінює все навколо. Вона загоює наші внутрішні рани. Вона допомагає нам відновити те, що зруйновано. Це світло у темряві, яке нам так необхідне. І надія на те, що зло не пануватиме вічно. Зло переможене через дивовижну жертву Ісуса.

Ти хочеш слідувати за Ісусом? Просто почни наслідувати Його життя і слідувати Його прикладу та з надією очікуй на новий світ, який Він явив нам.

Дізнайся більше про те як стати послідовником Ісуса на нашому онлайн курсі “Чому Ісус?”

Джерело: jesus.net