Час з Ісусом

Головна | Blog | Час з Ісусом

На сторінках Біблії дуже часто зустрічаємо епізоди пов’язанні з вживанням їжі чи гостиною. Сам Ісус дуже любив цей час спілкування та єдності. Сторінка за сторінкою, ми бачимо Ісуса за одним столом зі збирачами податків, спостерігаємо, як Він розділяє Таємну Вечерю з друзями чи обідає з важливими громадськими діячами…

Чи пам’ятаєш ти ту відому гостину, до якої Марта так наполегливо готувалася, поки її сестра сиділа біля ніг Ісуса, слухаючи, як Він говорить? Безумовно, Марта була схвильована та переобтяжена організацією настільки важливої події. Приймати такого важливого гостя як Ісус в своїй оселі – це тобі не жарти. Тому Марта просить Ісуса змусити її сестру допомогти їй. Ось що на це відповідає Ісус:

“Марто, Марто, ти турбуєшся та журишся про багато справ, а необхідною є лише одна. Марія ж вибрала те найкраще, чого в неї ніхто не відбере” (Луки 10: 41-42). Існує лише одна річ, за яку варто турбуватися. Марія збагнула її, і вона не буде віднята від неї.

Марія вибрала найкраще. Вона просто перебувала в присутності Ісуса, прислухалася до Його слів, які наповняли її душу. Як і Марта, ми можемо прагнути все спланувати і правильно організувати в нашому житті, замість того, щоб просто зупинитися і уважно прислухатися до Божого голосу. Як і Марта, ми втрачаємо дорогоцінний час на такі швидкоплинні турботи.

Ще сьогодні повернися до столу Отця. Займи це почесне місце і занурся в спілкування з Ним. У час твоєї спільності з Ним Ісус хоче наблизити тебе до свого серця і поділитися тими відкриттями, які Він має для тебе.

Давай помолимося разом: “Господи, я іноді буваю так зайнятий своєю роботою, своїм особистим життям… Іноді я майже не проводжу часу з Тобою. Я хочу схилитися до Твоїх ніг і повернутися до Твого столу, щоб прийняти Твої слова, які зміцнюють і дають життя. Дякую за Твою присутність в моєму житті. Навчайте мене шукати Тебе і дорожити Твоєю присутністю щодня. Амінь.”

Джерело: jesus.net