Наважся довіритися Богу

Головна | Blog | Наважся довіритися Богу

Біблія розповідає нам історію про людину, яка не до кінця наважилася пройти через те, що Бог призначив для неї.

Це історія про Барака, людину, обрану Богом для того, щоб звільнити єврейський народ від ханаанського царя, який пригноблював Ізраїль.

«І вона послала й покликала Барака, Авіноавомого сина, з Кадешу Нефталимового. І сказала до нього: Ось наказав Господь, Бог Ізраїлів: Іди, зійдеш на гору Фавор, і візьмеш з собою десять тисяч чоловіка з синів Нефталимових та з синів Завулонових. А я приведу до тебе, до Кішонської долини, Сісеру, начальника Явінового війська, і колесниці його, і натовп його, та й дам його в твою руку. І сказав до неї Барак: Якщо ти підеш зо мною, то піду, а якщо не підеш зо мною, не піду. А вона відказала: Піти піду з тобою, тільки не буде твоя слава на тій дорозі, якою ти підеш, бо в руку жінки Господь передасть Сісеру. І встала Девора, і пішла з Бараком до Кедешу». (Судді 4:6-9)

Зрештою, цар ханаанців був убитий жінкою на ім’я Яїл. Барак, мабуть, мав дуже вагомі причини для того, щоб не мати жодного бажання вести цю війну наодинці. Дебора ж мала репутацію досвідченого стратега та пророчиці і Барак знав про це.

У деякі періоди в нашому житті ми всі схожі на Барака. Коли те, що попереду, здається нам занадто складним для нас, ми часто…

  • робимо крок назад;
  • шукаємо рішення в межах наших власних можливостей;
  • заявляємо, що ми не можемо чи не вміємо;
  • або навіть повністю перестаємо слідувати Божому плану.

Результат один: ми не дозволяємо Богові дати нам все те, що Він приготував для нас.

Наважшся повірити в те, що Бог забезпечить тебе усім необхідним і не залишить тебе наодинці. Він дасть тобі Свій мир і силу, які супроводжуватимуть тебе. Він бажає робити великі справи всередині тебе і через тебе. Твоя роль полягає в тому, щоб наважитися довіритися Йому.

Я запрошую тебе послухати цю чудову пісню поклоніння – «Океани», слова якої звучать як смілива молитва до Бога: «Проведи мене в глибинах неосяжних». Нехай ця пісня поведе тебе у присутність Бога – Того, Хто робить все нове всередині тебе і для тебе, допомагаючи тобі сміливо йти вперед!

Автор: Ерік Селер’єр

Джерело: Jesus.net