Чому я тут?

Головна | Blog | Чому я тут?

Бог робить усе, аби продемонструвати Свою славу для повної і тривалої насолоди тих, хто приймає Христа, як свій найбільший скарб. Бог робить усе – усе-усе – аби продемонструвати Свою славу для втіхи тих, хто знаходить в Христі свій найбільший скарб.

В Ісаї 43:6-7 сказано: «Поприводь ти синів моїх здалека, а дочки мої від окраїн землі, і кожного, хто тільки зветься Іменням Моїм, і кого Я на славу Свою був створив, кого вформував та кого Я вчинив». Без жодної тіні сумніву я знаю, для чого ви були створені. Ви були створені для Божої слави. Хіба не дивно, що я можу говорити людям: «Я знаю з абсолютною певністю, для чого був створений кожен з вас. Ви були створені для Божої слави»? Зараз я розумію, яке неоднозначне твердження я роками висловлював перед людьми і як неоднозначно звучать для людей ці слова «для Божої слави».

«Без жодної тіні сумніву я знаю, для чого ти був створений. Ти був створений для Божої слави».

Я прийшов до цієї маленької аналогії, щоб пояснити, як ти повинен славити Бога і як не повинен. Ця аналогія зводиться до телескопу і мікроскопу, адже збільшувати і прославляти – це значення, дуже схожі між собою в біблійному сенсі.

Павло каже: «Як завжди, так і тепер Христос буде звеличений у тілі моїм» (До Филип’ян 1:20). А звеличувати – те ж саме, що прославляти Ісуса Христа.

Однак, слово звеличувати теж неоднозначне. Це означає звеличувати Бога так, як збільшує об’єкти мікроскоп, чи як наближає телескоп? Мікроскоп допомагає зробити маленькі, дрібні предмети більшими, аніж вони є насправді, а телескоп допомагає наблизити гігантські об’єкти, так щоб людське око могло побачити, якими вони є насправді.

То в який спосіб ти покликаний звеличувати Бога? Як телескоп, а не мікроскоп. Збільшувати Бога, як це робить мікроскоп – це богохульство: «О, бідолашний Бог. Він такий дрібненький, такий маленький. Мені потрібно зробити його більшим, аніж він є насправді». Це ніщо інше, як богохульство. А фактично, після гріхопадіння, більшість людей у цьому світі або не бачать Бога взагалі на радарах свого життя, або бачать, як малесеньку цятку, яка показується крізь завісу гріха раз у два, а то й три тижні, і лише з ледь помітного миготіння можна сказати, що вона існує, але не має для них жодного значення.

Твоє покликання на планеті Земля – прикласти до очей людей цього світу телескоп. Ось для чого ти існуєш. Твоя поведінка, те, якими батьком чи мамою ти є, яким працівником, як ти поклоняєшся і як ставишся до речей та обставин у твоєму житті повинно бути свідченням для кожної людини. «Бог великий і величний». Ось, для чого ти існуєш!  

Автор: Джон Пайпер

Джерело: desiringGod.org